Naša kmetija leži na 923 metrih nadmorske višine, v vasi Podlanišče, v objemu neokrnjene narave Cerkljanskega hribovja. Tu boste pozabili na svoj vsakdan, se ustavili, oddahnili, zadihali in začutili pristen stik z naravo.

Kmetija stoji na temeljih več stoletne tradicije, v katero piha svež veter mladostnih idej. V preteklosti se je uveljavila s pridelavo in predelavo lanu. Naše platno je bilo cenjeno vse do Trsta. Od tod nam tudi ime. Danes pa stremimo predvsem k samooskrbi in sonaravnemu načinu kmetovanja in življenja v celoti, ker čutimo veliko odgovornost do našega čudovitega koščka sveta, ki bi ga takega radi ohranili tudi za bodoče rodove.

Hvala, vsem našim gostom, za podporo in pozitiven odziv, z vašo pomočjo smo postali prepoznavna poročna lokacija. Če je vajina sanjska poroka v naravi, s civilnim obredom na prostem in poročnim slavjem pod kmečkim kozolcem, ali če si želite organizirati svoj dogodek obdani s slikovitimi razgledi na Cerkljansko hribovje, ste na pravi strani. 

Na naši kmetiji se je rodil Mihael Peternel, slovenski rimskokatoliški duhovnik, profesor, naravoslovec, polihistor, politehnik samouk, * 22. september 1808, Podjelovo Brdo (danes Podlanišče), † 6. avgust 1884, Ljubljana.

KMETIJA NA LANIŠAH

Podlanišče 15, 5282 Cerkno

T: 031 403 762  

M: info@nalanisah.com 

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

 © 2020 Kmetija Na Lanišah. Vse pravice pridržane